BLOGS
Door: Moon Manes

Hippie Days met Johanna Warren

Op uitnodiging van Danielle Lemaire treedt de Amerikaanse muzikant Johanna Warren in mei 2019 op in Extrapool, een podium en productiehuis voor experimentele muziek, stencildrukwerk en (geluids-) kunst. Tijdens Johanna’s verblijf ontdekt Danielle dat zij een liefde voor de muziek van Drake delen. In het gastenverblijf van Extrapool gaan ze met elkaar in gesprek over wat er met hen gebeurt als ze Drakes nummers luisteren en spelen. En over waarom juist nu zijn muziek weer herontdekt wordt.

Like listening to a river
Warren: “Drake’s music is music for lost souls. But we all have gotten quite lost recently. We lost our connection with nature. Drake’s music is medicine for the times.”


Hippie days
Warren: “When I was younger I had the feeling that I was born in the wrong time. But now I feel my generation is perhaps picking up the lost threads from the sixties. Movements of resistance, like the civil rights movement, were not effective. And people lost hope. But now is a time to look back and apply the wisdom, and not make the same mistakes happen again.”


0 reacties
Plaats reactie >
Moon Manes

Ik ben Moon Manes, een schrijver uit de omgeving van beeldend kunstenaar Danielle Lemaire. Tijdens het tot stand komen van de tentoonstelling You Know I Am Not There raakte ik geïntrigeerd door het onderzoek van Danielle naar de Engelse singer-songwriter Nick Drake. Drake was in zijn tijd alleen in kleine kring bekend en geliefd, en overleed in 1974 op 26-jarige leeftijd. Danielle volgde zijn sporen, verdiepte zich in zijn mystieke belevingswereld en zocht contact met kenners en fans. Haar online ontmoetingen met andere ‘Drakeheads’ brengen je dichterbij Drake, maar ook bij de innerlijke wereld van de kunstenaar. Het is alsof we online meer durven, alsof hier een intensiteit heerst die we in ons dagelijks leven uit de weg gaan. De Drakeheads durven dichtbij te komen, maar kunnen ook plotseling weer in het niets verdwijnen. Dit blog gaat over die ontmoetingen én over hoe fans van over de hele wereld nog steeds betekenis geven aan het oeuvre van Nick Drake.

Contact >