BLOGS
Door: Moon Manes

Eerie Wanda meets Nick Drake in Stedelijk Museum Breda

Eerie Wanda meets Nick Drake in Stedelijk Museum Breda

De bekende indiepopband Eerie Wanda geeft 7 oktober een intiem optreden in de tentoonstellingsruimte Danielle Lemaire - You Know I Am Not There.

De bekende indiepopband Eerie Wanda is het geesteskind van audio- en beeldend kunstenaar Marina Tadic.

Tijdens het intieme optreden in de ruimte van de tentoonstelling Danielle Lemaire – You Know I Am Not There spelen Marina Tadic en Jeroen de Heuvel nummers van de tweede plaat Pet Town.

‘Ik heb de liedjes geschreven in een periode van mijn leven dat ik me behoorlijk alleen voelde.' aldus Marina.

Net als Nick Drake zoekt Eerie Wanda de weemoed op in haar liedjes.

Tadics melancholische teksten en de bezeten beheersing waarmee ze haar vocale boodschap brengt, geven de nummers een puur en mysterieus karakter.

Het programma 7 oktober
Inloop: 19:30u
Start muziekprogramma: van 20:00u tot 20:40u
Afsluiting: 21:30u

Praktische informatie
Kaarten zijn vooraf te kopen via Eventbrite. Klik hier om tickets te bestellen.
Het nuttigen van consumpties kan boven in de bar.
Er is in de zaal toegang voor 40 personen, met stoelen/placering.
Toegang op vertoon van Coronapas, deze wordt bij de entree gescand.


0 reacties
Plaats reactie >
Moon Manes

Ik ben Moon Manes, een schrijver uit de omgeving van beeldend kunstenaar Danielle Lemaire. Tijdens het tot stand komen van de tentoonstelling You Know I Am Not There raakte ik geïntrigeerd door het onderzoek van Danielle naar de Engelse singer-songwriter Nick Drake. Drake was in zijn tijd alleen in kleine kring bekend en geliefd, en overleed in 1974 op 26-jarige leeftijd. Danielle volgde zijn sporen, verdiepte zich in zijn mystieke belevingswereld en zocht contact met kenners en fans. Haar online ontmoetingen met andere ‘Drakeheads’ brengen je dichterbij Drake, maar ook bij de innerlijke wereld van de kunstenaar. Het is alsof we online meer durven, alsof hier een intensiteit heerst die we in ons dagelijks leven uit de weg gaan. De Drakeheads durven dichtbij te komen, maar kunnen ook plotseling weer in het niets verdwijnen. Dit blog gaat over die ontmoetingen én over hoe fans van over de hele wereld nog steeds betekenis geven aan het oeuvre van Nick Drake.

Contact >