Open Call
Door: Moon Manes

Pink Moon files met Jason Creed

Tijdens haar onderzoek naar de herkomst en betekenis van de muziek van Nick Drake wordt Danielle Lemaire onderdeel van de Nick Drakeheads-facebookgroep. Ze ontmoet Drakeheads met geheimzinnige avatars en opvallende aliassen, die obsessief alles napluizen wat er over Nick te weten valt, er ontstaan studiegroepen en nieuwe vriendschappen. Jason Creed heeft begin jaren negentig eenzelfde verlangen om alles te delen over Drake. Alleen het medium dat hij hiervoor koos verschilde: de fanzine.

Tussen 1994 en 2000 bracht Jason Creed 19 Pink Moon Files uit over het leven en de muziek van Nick Drake. In dit interview in het bos bij de tentoonstellingsruimte Fermynwoods Contemporary Art gaan Danielle en Jason met elkaar in gesprek over zijn zines, fake news en de mythes die Nick Drake omgeven.

0 reacties
Plaats reactie >
Moon Manes

Ik ben Moon Manes, een schrijver uit de omgeving van beeldend kunstenaar Danielle Lemaire. Tijdens het tot stand komen van de tentoonstelling You Know I Am Not There raakte ik geïntrigeerd door het onderzoek van Danielle naar de Engelse singer-songwriter Nick Drake. Drake was in zijn tijd alleen in kleine kring bekend en geliefd, en overleed in 1974 op 26-jarige leeftijd. Danielle volgde zijn sporen, verdiepte zich in zijn mystieke belevingswereld en zocht contact met kenners en fans. Haar online ontmoetingen met andere ‘Drakeheads’ brengen je dichterbij Drake, maar ook bij de innerlijke wereld van de kunstenaar. Het is alsof we online meer durven, alsof hier een intensiteit heerst die we in ons dagelijks leven uit de weg gaan. De Drakeheads durven dichtbij te komen, maar kunnen ook plotseling weer in het niets verdwijnen. Dit blog gaat over die ontmoetingen én over hoe fans van over de hele wereld nog steeds betekenis geven aan het oeuvre van Nick Drake.

Contact >